Vill du bli medlem i byalaget?

Klicka här

Kultursuccé i Järle

KULTUR FÖR GAMMAL OCH UNG I JÄRLE oktober 2010

var temat för gångna veckans tre kulturaktiviteter Järlegården, arrangerade Järle Byalag med stöd av Leader Bergslagen, som en del i Bygdegårdarnas kulturvecka.

Först ut lördag 23 okt var det Irlänsk pub med SONAS, tre fantastiskt duktiga musiker, dagen till ära förstärkt med vår egen Richard. Bandet fick hela den nära 60-hövdade publiken att jubla och njuta av det stora irlänska musikutbudet. Vi som bevistat en musikpub Irland fick tydliga nostalgikänslor.

 Sen söndag 24 okt var det barnens tur i form av Bröderna Bergkvist dockteater. 40-talet små och stora njöt av av prinsar och prinsessor och annat kul som framträdde Järle Byteater innan det stora glasskalaset tog vid.

Sist onsdag 27 okt bevittnade ett 50-tal den suveräne Åke Mossberg som sitt oefterhärmliga sätt guidade oss runt Järle med omnejd. Till sin hjälp förstås äldre och nyare bilder, som tillsammans med olika kartor visade oss vilken förändring som ständigt sker. Tillsammans med berättelser, tidningsklipp och anekdoter från bygden, som dessutom blandades med polisrapporter och Albert Engström historier ett mycket roande sätt, framhävdes många glada skratt och tillrop. Tre timmar försvann i ett nafs. Tack Åke för din förmåga att dela med dig av den enorma kunskap du besitter.

 finansierade kulturaktiviteterna.

Det tackar byalaget speciellt för.

Tillbaka

© Jarlebyalag.se